Poprawa serwisu
| Naprawa SB-600 (Maciej Repecki) |
| Flashlights - SB-600 | |
| Sunday, 22 November 2009 17:57 | |
|
We are currently translating our website into English. Please search through the entries, as some of them have already been translated.
Odczekałem trzy tygodnie i postanowiłem zadzwonić. Dwie próby nieskuteczne. Wysłałem maila i na drugi dzień otrzymałem informacje o kosztorysie (13.11). W sumie 4 części za prawie 100 zł (sam palnik za 38 zł), robocizna za 220 zł oraz przesyłka. Razem 341 zł: Prawdę mówiąc nie spodziewałem się takich kosztów ale nie miałem wyjścia. Kosztorys zaakceptowałem 16.10 (niedziela). 17.10 w statusie naprawy widniała informacja, że lampa jest już naprawiona i wysłana. 19.10 była już u mnie. Lampa przyszła sprawna jednak pojawiły się nowe rysy na wyświetlaczu, których nie było wcześniej. Mówi się trudno... numer zlecenia z serwisu Nikon Polska: 1653118
|

Pewnego dnia moja SB-600 przestała błyskać. Wszystko działało poprawnie (elektronika, komunikacja z aparatem, ładowanie kondensatorów) lecz lampa nie dawała błysków. Rozebrałem ją i okazało się, że palnik jest zbity (moja ekspertyza - 20 minut). Przeszukałem internet w poszukiwaniu zepsutej części ale nic nie znalazłem. Postanowiłem wysłać lampę do serwisu (21.10). Dzień później była w serwisie a tydzień później dostałem informację pocztą o przyjęciu naprawy.